KERKYRA - KORFU
....KORFU 2006....


2006.08.25. Péntek

   Péntek reggel-délelőtt nekiindultunk, hogy elvigyük a mamákat a Sissy kastélyba. Mi már jártunk itt 6 évvel ezelőtt, tudtuk hogy mit fogunk látni. Leparkoltuk az autót még a felvezető út mentén és onnan gyalogoltunk fel kb. 3-400 métert. Megvettük a szigeti viszonylatban legdrágább belépőket és mentünk volna be, de engem visszatoloncoltak, mert fényképezőgép állvány volt nálam. Kissé mérges lettem, mert vissza kellett vinni a cuccot a kocsihoz és kezdett már meleg lenni. Ráadásul állvány nélkül nem tudok gömbpanorámát csinálni. Elvittem, visszajöttem és bementünk. Bent az épületben minimális a látnivaló, a 7 eurót nem éri meg, a kert viszont szép. Bár az állvány nem volt nálam, de egy kőasztalra téve a panoráma fejet, mégiscsak sikerült egy félgömb panorámát csinálni. Nem értem ezt a Sissy mániát. Állítólag nagyon szép nő volt. Hát nem tudom, ami képeket én láttam róla szerintem nem egy nagy durranás. Egy átlag reggel az 1-es villamoson szebbeket látok. Ráadásul rossz fogai is voltak.

   A kastély után átmentünk a nyugati partra Ag. Gordis-ra. Gyakorlatilag talán ez a part van legközelebb a Sissy kastélyhoz. Parkolót a parthoz közel nehéz találni. Nekünk egy fizetős parkoló udvar jutott. Itt 5Euro/nap áron lehet parkolni és közel van a part. Aznap jó időt fogtunk ki a parton, mert meleg volt, de fújt a szél és szép nagy hullámok voltak. A gyerekre raktam egy úszógumit és bementünk a vízbe. Nagyon élvezte a hullámokat. Bentről indultunk és hagytuk hogy a víz kivigyen minket a partig. Aztán anyósom is bejött, de neki majdnem sikerült belefulladnia az alig 1 méteres vízbe. Ugyanis egy gumimatracba kapaszkodott és úgy jött, de egy hullám beborította a vízbe. Mivel továbbra is a matracba kapaszokodott - mint egy koala mackó - és a lábát nem tette le, ezért úgy érezte, mintha 20 méteres vízben lenne. Mi ott álltunk mellette és így sikerült elkerülni a vízbe fulladást. Persze ha letette volna a lábát... Aztán kiment a partra és inkább napozott. :-)



   Késő délután összepakoltunk és visszaindultunk ugyanarra amerre jöttünk. Hirtelen jött ötlettől vezérelve, a sissy kastály mögöt lévő faluban megálltunk egy taverna mellett. Senki nem volt ott, csak a tulaj. Beültünk és nem bántuk meg. Nagyon finomat ettünk. Kezdtük a görög salátával, tatzikival, friss kenyérrel. Utána báránysültet ettünk, a gyerek meg pizzát. A konyhába is benéztünk, amikor a bácsi csinálta a sültet. Szívesen fogadott ott is minket. Én csak tavaly ismertem föl azt a lehetőséget, hogy szinte mindegyik étteremben lehet kapni 1-1,5 literes hideg ásványvizet 0.8-1,5 Euróért. Itthon csak a 0,2-0-3 literes kiszereléssel találkoztam vendéglátó helyeken. Kint ahol meleg van, nagyon jó hogy van ilyen lehetőség is. Egy három-négytagú családnál nem mindegy, hogy vagyonokat hagyunk-e ott italra.


Tovább a következő nap eseményeihez : 2006.08.26. Szombat - 2006.08.27. Vasárnap

Szabó Mihály (c) 2006-2007